Az ICT-DRV projekt céljai és célkitűzései

A top 10-be tartozó fuvarozási vállalatokat leszámítva minden fuvarozó vállalat küzd azzal, hogy képzett gépjármuvezetoket tudjon alkalmazni. A hivatásos gépjármuvezetés képzés egy óriási mértéku minoségi növekedést követelt meg az elmúlt évtizedekben. Ez a helyzet különösen problémás a közlekedési ágazatban, hiszen a világon szinte sehol sem számít igazán megbecsült foglalkozásnak, és az emberekben többnyirenegatív kép alakult ki a gépjármuvezetokkel kapcsolatban.

 

A kezdo és a hivatásos gépjármuvezetok küzdenek a folyamatosan változó körülmények, valamint a kötelezo, folyamatos továbbképzés eloírása miatt.A technológia-alapú képzés lehetosége megkönnyíti hivatásos gépjármuvezetok képzését Európában, nem utolsó sorban pedig a képzések magas minoségét is garantálni lehet ezáltal.

 

Az ICT-DRV projekt focélja, hogy kiemeljék a technológia-alapú képzés –nevezetesen a számítógép –és szimulátor-alapú- szerepét a kezdo gépjármuvezetok és a hivatásos gépjármuvezetok idoszakos képzésében. Különös hangsúlyt kapnak a lehetoségek, korlátozások és követelmények feltárása, aminek tudatában segíteni tudjuk a hivatásos gépjármuvezeto technológia-alapú képzésének elterjedését a 2003/59/EK irányelv keretében.

 

Szélesköru szkepticizmus hátráltatja a technológia-alapú hivatásos gépjármuvezeto képzés elterjedését. Továbbá a jogi szabályozás is hagyományos képzési forma orientált. Az elterjedés akadályai a technológia-alapú eszközök alkalmazása iránt hiányzó bizalmon, valamint ezen eszközök nem a hivatásos gépjármuvezetés képzéséhez megfelelo alkalmazásán alapszik.

 

Az ICT-DRV projekt  a technológia-alapú tanulás iránti bizalmat és elterjedésétakarja elomozdítani a hivatásos gépjármuvezetok képzésében Európában. A projekt konzorcium létrehoz mutatókat és megfogalmaz ajánlásokat minoségi technológia-alapú képzésre a hivatásos gépjármuvezetok részére, továbbá a technológia-alapú oktatás elosegíti a minoségi fejlodést és az innovációt minden szinten a kezdo gépjármuvezetok - és a hivatásos gépjármuvezetok idoszakos képzésében.

Latest News

Final ICT-DRV project publication published

The ICT-DRV partners proudly...

4th and final ICT-DRV newsletter published

The final ICT-DRV newsletter...

ICT-DRV and Metalog realise workshop at transport logistics fair in Munich

On May 6th 2015 the projects...

Your input is needed:

We are continuously looking for professional drivers, employers, trainers, representatives of social partners or public/competent bodies in order to get your feedback or input on different aspects of our projects work.